Samsø Svedjerugmel

Økologisk Samsø Svedjerugmel har et proteinindhold som ligger mellem 14 og 17 %, hvor normal rug ligger omkring 9 %. Det er fantastisk velsmagende, sundt og fiberholdigt, som fører dine hvedebrød til helt nye højder, af smagsoplevelse.

49,00 kr.125,00 kr.



Varenummer: 003847

Beskrivelse

Økologisk Samsø Svedjerugmel er fremstillet af hele Svedjerug korn. Denne sort har flere kostfibre end de moderne sorter og derfor mætter den også bedre. Svedjerugmel har rigtig gode bageegenskaber, især når du bager efter traditionelle bagemetoder med surdej og lange hævetider, hvor enzymer arbejder med smagsudviklingen. Økologisk Samsø Svedjerugmel har en fantastisk smag, konsistens og holdbarhed på det færdige brød. Denne meltype er lysere end almindeligt rugmel og har en lidt anderledes struktur. Når du bager med Økologisk Samsø Svedjerugmel opnår du en saftig krumme, med en mild smag.

Svedjerug som sort, kan føres tilbage til starten af vor tidsregning. Rugen trives i surt miljø, efter skov og markafbrænding, hvilket giver den helt unikke smagsmæssige egenskaber og ernæringsindhold. Økologisk Samsø Svedjerug formales friskt året rundt, på langsomt kørende stenkværn. Både skaldele og kim forbliver i melet, som betyder at vi har et formidabelt, dansk økologisk produkt, sprængfyldt af masser af proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler. Den har vist sig at trives rigtigt godt på Samsø og, levere noget formidabelt mel til den bevidste forbruger.

Alt mel fra Samsømel er økologisk, stenformalet fra Mortens egne marker og mølleri. Stenformalet mel har en kortere holdbarhed (3-4 måneder fra formaling), da både  kimèn kværnes med i melet. Kimen er særlig rig på mineraler, fedt og protein, som er super sundt for os. Fedtet fra kimèn kan dog ikke holde sig frisk i et år, som stålvalset mel uden kim.

Dansk, økologisk mel udvikler sig langsommere grundet vores vejrforhold. Det bevirker at aromastofferne har tid til at udvikle sig optimalt.

Holdbarhed:
Holdbarhedsdato fremgår på emballagen

Opbevaring:
Opbevar dit mel mørkt, tørt og ikke for varmt, i lukket beholder.

Tip:
Udskift op til 1/4 af dit hvedemel med eks. Samsø fuldkornshvedemel, Samsø fuldkorns Ølandshvedemel, Samsø Svedjerugmel eller Samsø Speltmel og få grovere og smags fulde brødvarianter. Til bagning af brød anbefaler vi langtidshævning. Ved at lade dejen hæve natten over giver man tid til udvikling af smags- og aromastofferne i brødet. Næringsstofferne i melet udnyttes bedre, når de får tid til at blive spaltet af de naturlige enzymer, der findes i friskmalet mel.

Du kan som en spændende smagsvariant til dit brød, riste Svedjerugmel i ovnen på 200 grader i 20 min og iblande 1/4 i dir brød.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg
Meltype

Rugmel

Vægt

1,5 kg, 4 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Samsø Svedjerugmel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.



Gå på opdagelse i vores opskrifter

Hos Bag&Co elsker vi at dele vores viden om bagning at godt, smagfuldt brød. Kig vores opskrifter igennem her