Samsø Sigtet Rugmel

Sigtet rugmel på 1,5kg er rugmel fri for skaldele, så det er fremstår helt pudderagtigt. Fanstatist til at drysse i hævekurve, giver en rigtig god aroma udover at få dejen til at slippe. Kan også bruges i eks. hvededeje til at give ekstra saftig krumme, brug eks. 10-20% af melet som sigtet rugmel, regn med lidt ekstra vand.

49,00 kr.Varenummer: 002641

Beskrivelse

Økologisk Samsø rugmel er fremstillet af hele rug korn. Er lidt grovere end det fuldkornsrugmel der ikke er stenformalet. I bagningen kan det ses i de lysere deje. Stenformalet mel er mere skånsomt malet end maskinelt malet rugmel. Økologisk Samsø rugmel har rigtig gode bageegenskaber, især når du bager efter traditionelle bagemetoder med surdej og lange hævetider, hvor enzymer arbejder med smagsudviklingen. Rug var oprindeligt et ukrudt i hvedemarkerne. Da den gav langt bedre udbytte under danske forhold end hveden, gik man i vidt omfang over til at dyrke rug. Rugmel har en vis bageevne selv om den er ringere end hvedens, men det gjorde, at rug blev de nordlige landes brødkorn.

Økologisk Samsø rugmel formales friskt året rundt, på langsomt kørende stenkværn. Rugmelet sigtes, men grundet stenkværnprocessen, forbliver der rester af både skaldele og kim i melet, som betyder at vi har et formidabelt, dansk økologisk produkt, sprængfyldt af masser af kostfibre, vitaminer og mineraler. Den har vist sig at trives rigtigt godt på Samsøs solrige marker og, levere noget formidabelt mel til den bevidste forbruger.

Alt mel fra Samsømel er økologisk, stenformalet fra Mortens egne marker og mølleri. Stenformalet mel har en kortere holdbarhed (3-4 måneder fra formaling), da både  kimèn kværnes med i melet. Kimen er særlig rig på mineraler, fedt og protein, som er super sundt for os. Fedtet fra kimèn kan dog ikke holde sig frisk i et år, som stålvalset mel uden kim.

Dansk, økologisk mel udvikler sig langsommere grundet vores vejrforhold. Det bevirker at aromastofferne har tid til at udvikle sig optimalt.

Holdbarhed:
Holdbarhedsdato fremgår på emballagen

Opbevaring:
Opbevar dit mel mørkt, tørt og ikke for varmt, i lukket beholder.

Tip:
Rugmel har et relativt lavt proteinhold sammenlignet med hvede og kan ikke danne gluten på samme måde som hvede. Derfor er det en klar fordel, at du ælter dit rugbrød længe (15 min) i langsomt tempo, for at rugen kan udskille slimstoffer, som binder brødet sammen og efterlader den lækreste saftige krumme.

Du kan som en spændende smagsvariant til dit brød, riste rugmel i ovnen på 200 grader i 20 min og iblande 1/5 i dit rugbrød.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg
Meltype

Rugmel

Vægt

1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Samsø Sigtet Rugmel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Gå på opdagelse i vores opskrifter

Hos Bag&Co elsker vi at dele vores viden om bagning at godt, smagfuldt brød. Kig vores opskrifter igennem her