Samsø Fuldkornshvedemel

Økologisk Samsø fuldkornshvedemel er fantastisk velsmagende, sundt og fiberholdigt, som giver dine hvedebrød til helt nye smagsoplevelser.

43,00 kr.110,00 kr.Varenummer: 000242

Beskrivelse

Økologisk Samsø fuldkornshvedemel er mel fremstillet af hele korn med en udmalingsgrad på 100%. Økologisk Samsø fuldkornshvedemel formales friskt året rundt, på langsomt kørende stenkværn. Både skaldele og kim forbliver i melet, som betyder at vi har et fantastisk, dansk økologisk produkt, sprængfyldt af masser af kostfibre, vitaminer og mineraler.

Økologisk Samsø hvedemel er af typen Dacke, som er en relativ ny sort, som i Sverige er den mest dyrkede vårhvede i økologisk jordbrug. Sorten er lidt højere end de øvrige moderne vårhvedesorter og giver et stabilt udbytte af en god kvalitet. Den har vist sig at trives rigtigt godt på Samsø og, levere noget formidabelt mel til den bevidste forbruger.

Alt mel fra Samsømel er økologisk, stenformalet fra Mortens egne marker og mølleri. Stenformalet mel har en kortere holdbarhed (3-4 måneder fra formaling), da både  kimèn kværnes med i melet. Kimen er særlig rig på mineraler, fedt og protein, som er super sundt for os. Fedtet fra kimèn kan dog ikke holde sig frisk i et år, som stålvalset mel uden kim.

Dansk, økologisk mel udvikler sig langsommere grundet vores vejrforhold. Det bevirker at aromastofferne har tid til at udvikle sig optimalt.

Næringsindhold pr. 100 g

Protein: 12,8 g.
Energi: 1425 kj / 340 kcal.
Kulhydrat: 70 g.
Fedt: 2,1 g.
Kostfibre: 12,0 g.
Salt: < 0,1 g.

Holdbarhed:
Holdbarhedsdato fremgår på emballagen

Opbevaring:
Opbevar dit mel mørkt, tørt og ikke for varmt, i lukket beholder.

Tip:
Udskift op til 1/4 af dit hvedemel med eks. Samsø fuldkornshvedemel, Samsø fuldkorns Ølandshvedemel eller Samsø Speltmel og få grovere og smags fulde brødvarianter. Til bagning af brød anbefaler vi langtidshævning. Ved at lade dejen hæve natten over giver man tid til udvikling af smags- og aromastofferne i brødet. Næringsstofferne i melet udnyttes bedre, når de får tid til at blive spaltet af de naturlige enzymer, der findes i friskmalet mel.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg
Meltype

Fuldkorn

Vægt

1,5 kg, 4 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Samsø Fuldkornshvedemel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Gå på opdagelse i vores opskrifter

Hos Bag&Co elsker vi at dele vores viden om bagning at godt, smagfuldt brød. Kig vores opskrifter igennem her