Samsø Fuldkorns Ølandshvedemel

Økologisk Samsø Fuldkorns Ølandshvedemel er fantastisk velsmagende, med en markant og kraftfuld smag – Ideel til det rustikke brød med nordiske smagsnoter.

49,00 kr.125,00 kr.Varenummer: 001041

Beskrivelse

Økologisk Samsø fuldkorns Ølandshvedemel er mel fremstillet af hele korn med en udmalingsgrad på 100%. Økologisk Samsø fuldkorns Ølandshvedemel formales friskt året rundt, på langsomt kørende stenkværn. Både skaldele og kim forbliver i melet, som betyder at vi har et fantastisk, dansk økologisk produkt, sprængfyldt af masser af kostfibre, vitaminer og mineraler.

Økologisk Samsø hvedemel er af typen Ølandshvede, som er en gammel nordisk kornsort med karakteristisk smag. Ølandshvede er nært beslægtet med spelt, men har et højere proteinindhold end de andre gamle hvedesorter og meltyper. Ølandshvedemel bidrager til et godt og saftigt resultat. Den har vist sig at trives rigtigt godt på Samsø og, levere noget formidabelt mel til dit brød.

Alt mel fra Samsømel er økologisk, stenformalet fra Mortens egne marker og mølleri. Stenformalet mel har en kortere holdbarhed (3-4 måneder fra formaling), da både  kimèn kværnes med i melet. Kimen er særlig rig på mineraler, fedt og protein, som er super sundt for os. Fedtet fra kimèn kan dog ikke holde sig frisk i et år, som stålvalset mel uden kim.

Dansk, økologisk mel udvikler sig langsommere grundet vores vejrforhold. Det bevirker at aromastofferne har tid til at udvikle sig optimalt.

Nærings indhold pr. 100 g.

Protein: 14,5 g.
Energi: 1400 kj / 332 kcal.
Kulhydrat: 61 g.
Fedt: 2,1 g.
Kostfibre: 12,0 g.
Salt: < 0,1 g.

Holdbarhed:
Holdbarhedsdato fremgår på emballagen

Opbevaring:
Opbevar dit mel mørkt, tørt og ikke for varmt, i lukket beholder.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg
Meltype

Fuldkorn, Ølandshvede

Vægt

1,5 kg, 4 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Samsø Fuldkorns Ølandshvedemel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *