Samsø Fuldkorn Speltmel

Økologisk Samsø Speltmel er 100% er fint stenformalede speltkerner, med alle skaldele og kim. Fantastisk velsmagende, med en markant og kraftfuld smag – Ideel til det rustikke brød med nordiske smagsnoter.

49,00 kr.125,00 kr.Varenummer: 005049

Beskrivelse

Økologisk Samsø Speltmel er mel fremstillet af hele korn, med en udmalingsgrad på 100%. Økologisk Samsø Speltmel formales friskt året rundt, på langsomt kørende stenkværn. Både skaldele og kim forbliver i melet, som betyder at vi har et fantastisk, dansk økologisk produkt, sprængfyldt af masser af kostfibre, vitaminer og mineraler.

Økologisk Samsø Speltmel er af sorten Spelt, som er en af de ældgamle sorter af hvede. Man anser den i dag for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn. Den har vist sig at trives rigtigt godt på Samsø og levere noget formidabelt mel til den bevidste forbruger.

Alt mel fra Samsømel er økologisk, stenformalet fra Mortens egne marker og mølleri. Stenformalet mel har en kortere holdbarhed (3-4 måneder fra formaling), da både  kimèn kværnes med i melet. Kimen er særlig rig på mineraler, fedt og protein, som er super sundt for os. Fedtet fra kimèn kan dog ikke holde sig frisk i et år, som stålvalset mel uden kim.

Dansk, økologisk mel udvikler sig langsommere grundet vores vejrforhold. Det bevirker at aromastofferne har tid til at udvikle sig optimalt.

Holdbarhed:
Holdbarhedsdato fremgår på emballagen

Opbevaring:
Opbevar dit mel mørkt, tørt og ikke for varmt, i lukket beholder.

Tip:
De gamle sorter repræsenterer hver sin helt unikke smag, men har ikke nogen stærk bageevne, som nyere sorter hvede. Derfor anbefales det at tilsætte op til ¼ af urhvedesorterne, til dit stærke Økologiske Samsø hvedemel., hvor du vil få det bedste fra begge verdener.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg
Meltype

Fuldkorn, Speltmel

Vægt

1,5 kg, 4 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Samsø Fuldkorn Speltmel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *