Tunsæt til tørret rugsur

Udgivet d.

september 11, 2022

Print opskriften

Tunsæt til tørret rugsur

Hvis du gerne vil have lidt mere ud af vores tørrede rugsurdej, kan du prøve nedenstående. Det giver meget mere smag og surdejskaraktér til dit brød, og samtidig sikrer det perfekt syrning af dit rugmel og rugkerner.

Kan også sagtens bruges i hvededeje. Giver masser af smag af syrnet rugmel.

Ingredienser

  • 150g Rugmel
  • 50g Tørret Fuldkornsrugsur
  • 2g Salt
  • 1g Tørgær
  • 320g vand

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienserne sammen så alt melet er fugtet
  • Stille lunt i 2-4 timer eller natten over på køl

Herefter kan du bruge surdejen som almindelig surdej til rugbrød, denne opskrift passer til 1kg rugmel eller 500g rugmel og 500g kerner.

Produkter brugt i denne opskrift