Sveskekrans ca. 8 personer

Udgivet d.

august 3, 2022

Print opskriften

Sveskekrans ca. 8 personer

Denne opskrift har vi fået af Marianne

Ingredienser

  • 300g Elephantmel
  • 75g smør
  • 1 æg
  • 1dl mælk
  • 4 spsk sukker
  • 10 g guld gær (Instaferm 02)
  • 50g Bløjdejsbasis

Fyld

  • 1,5 dl sveskemos
  • 100g revet marcipan
  • 1 æg til pensling af den færdige krans.
  • Haglsukker til at drysse på efter pensling

Fremgangsmåde

Mælk lunes og hældes i skålen til røremaskinen.

Æg, gær og sukker tilsættes.

Mel, smør og Bløddejsbasis tilsættes og æltes sammen, til en glat dej.

Hæves under klæde i ca. 30 min

Rulles ud til en rektangel og fyldet fordeles på midten.

Dejen flettes ind over fyldet og formes til en krans.

Hæver i 20 min og pensles med æg eller sprayes med brødglans og drysse med haglsukker

Bages i i ovnen v. 200 grader i ca 15 min

Produkter brugt i denne opskrift