Hjemmebagte pita er en fryd for øjet, når de puffer op som en håndbold i ovnen.
Hvis du gerne vil bage dem uden surdej, så erstat 100g opfrisket surdej med ekstra 10g gær, 50g mel 0g 50g vand. uden surdej skal dejen stå i 1 time.
Kom vand i en skål og rør salt og gær i. Tilsæt melet og surdejen, og ælt 4 minutter langsomt og 5-6 minutter ved medium hastighed. Lad dejen hvile 3×1 med kuvertfold mellem hver time.
Hvis du har travlt kan du lade dejen ligge blot 1 time, men så synes vi ikke de bliver ikke helt så spændstige i krummen.
Ovnen skal forvarmes til 275°C eller så højt den kan komme. Gerne med et bagestål eller sten i.
Del dejen i 8 stykker, tril dem til kugler og rul dem flade i dit favoritmel, Samsø Fuldkornsspelt giver en sprød skorpe. Lad dem stå i 5-10 minutter.
Bages direkte på stålet (evt på et stykke bagepapir) til de er gyldne.
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.