Surdejs pitabrød, 8 stk

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Surdejs pitabrød, 8 stk

Hjemmebagte pita er en fryd for øjet, når de puffer op som en håndbold i ovnen.

Ideer til tilbehør:

  • Lune friskbagte Pita til en vognfuld gode oliven. Godt til tapasbordet
  • Bland evt noget stenbiderrogn med lidt creme fraiche og rødløg til at komme ovenpå de friskbagte pitabrød. Slut af med lidt dild.
  • Brug Pita som Pizzabund til børnefødselsdagen, bag dem lidt lysere, så bliver de ikke så tørre.

De er super simple at lave

  • 250-300g vand
  • 20g gær
  • 15g salt
  • 350g Samsø hvedemel
  • 100g Samsø Ølandshvedemel sigtet
  • 100g opfrisket surdej

Hvis du gerne vil bage dem uden surdej, så erstat 100g opfrisket surdej med ekstra 10g gær, 50g mel 0g 50g vand. uden surdej skal dejen stå i 1 time.

Kom vand i en skål og rør salt og gær i. Tilsæt melet og surdejen, og ælt 4 minutter langsomt og 5-6 minutter ved medium hastighed. Lad dejen hvile 3×1 med kuvertfold mellem hver time.

Hvis du har travlt kan du lade dejen ligge blot 1 time, men så synes vi ikke de bliver ikke helt så spændstige i krummen.

Ovnen skal forvarmes til 275°C eller så højt den kan komme. Gerne med et bagestål eller sten i.

Del dejen i 8 stykker, tril dem til kugler og rul dem flade i dit favoritmel, Samsø Fuldkornsspelt giver en sprød skorpe. Lad dem stå i 5-10 minutter.

Bages direkte på stålet (evt på et stykke bagepapir) til de er gyldne.