Dette brød er sprængfyldt med kerner proppet med vand, som holder brødet frisk i lang tid, hvis det da ikke er spist inden
60g hele speltkerner
60g kogende vand
Stilles på køl natten over.
375g Samsø Hvedemel
125g Samsø Fuldkornsspeltmel
175g Samsø Havregryn grov
175g Opfrisket hvedesurdej
75g Opfrisket flydende rugsurdej
2g gær
450g vand (20 grader)
100g ekstra vand
25g salt
Ælt alle ingredienser UNDTAGEN Salt og ekstra vand, i 6 minutter langsomt og derefter 1 minut ved medium hastighed.
Tilsæt salt, og ælt 2 minutter ved medium hastighed, mens det ekstra vand tilsættes af 3-4 omgange.
Dejen hviler i 60 minutter i køkkenet, inden den komme spå køl natten over.
Tag dejen ud fra køl ca. 2 timer inden du skal forme den.
Dejen deles i 2, som virkes op på bordet, som forinden er drysset med:
50% sigtet rugmel
25% hørfrø
25% havregryn
Kommes i runde hævekurve.
Bagetemperatur: 275 grader ved indsætning, dampes (ca. 1 dl vand i bunden, ovnen skrues ned på 230 grader. Bages i ca. 25-30 minutter.
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.