Speltkernebrød

Dette brød er sprængfyldt med kerner proppet med vand, som holder brødet frisk i lang tid, hvis det da ikke er spist inden

 

60g hele speltkerner

60g kogende vand

 

Stilles på køl natten over.

 

375g Samsø Hvedemel

125g Samsø Fuldkornsspeltmel

175g Samsø Havregryn grov

175g Opfrisket hvedesurdej

75g Opfrisket flydende rugsurdej

2g gær

450g vand (20 grader)

 

 

100g ekstra vand

25g salt

 

Ælt alle ingredienser UNDTAGEN Salt og ekstra vand, i 6 minutter langsomt og derefter 1 minut ved medium hastighed.

 

Tilsæt salt, og ælt 2 minutter ved medium hastighed, mens det ekstra vand tilsættes af 3-4 omgange.

 

Dejen hviler i 60 minutter i køkkenet, inden den komme spå køl natten over.

 

Tag dejen ud fra køl ca. 2 timer inden du skal forme den.

 

Dejen deles i 2, som virkes op på bordet, som forinden er drysset med:

50% sigtet rugmel

25% hørfrø

25% havregryn

 

 

Kommes i runde hævekurve.

 

Bagetemperatur: 275 grader ved indsætning, dampes (ca. 1 dl vand i bunden, ovnen skrues ned på 230 grader. Bages i ca. 25-30 minutter.