Softkernerugbrød med tørret rugsurdej 3 stk.

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Softkernerugbrød med tørret rugsurdej 3 stk.

Iblødsætning

  • 575 g Knækkede rugkerner
  • 290 g solsikkekerner, gerne ristede (20 min ved 200 grader)
  • 215 g Hørfrø
  • 100 g Tørret rugsurdej
  • 35 g Salt
  • 860 g vand

Sættes i blød 4-6 timer

Indhold til din dej

  • 2075 g Iblødsætning
  • 360 g Samsø Fuldkornsrugmel
  • 145 g Hvedemel
  • 30 g Ristet malt
  • 35 g Gær (ca. 10g tørgær)
  • 370 g Vand

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser ælter 15 min helt langsomt
  2. Hviler 30-60 minutter i skålen overdækket
  3. Vejes af på 1000g i forme.
  4. Hæver ca. 40-60 minutter (skal være ca. ½cm fra kanten af formen)
  5. Forvarm ovnen til 275 grader.
  6. Indsæt rugbrødene og damp med ca. 1dl vand i bunden af ovnen. Skru ned på 200 grader og bag i ca. 50 minutter, eller til brødene er 96 grader i centrumstemperatur.