Softkernerugbrød med tørret rugsurdej 3 stk.

Iblødsætning

575 g Knækkede rugkerner

290 g solsikkekerner, gerne ristede (20 min ved 200 grader)

215 g Hørfrø

100 g Tørret rugsurdej

35 g Salt

860 g vand

 

Sættes i blød 4-6 timer

 

2075 g Iblødsætning

360 g Samsø Fuldkornsrugmel

145 g Hvedemel

30 g Ristet malt

35 g Gær (ca. 10g tørgær)

370 g Vand

 

Alle ingredienser ælter 15 min helt langsomt

 

Hviler 30-60 minutter i skålen overdækket

 

Vejes af på 1000g i forme.

 

Hæver ca. 40-60 minutter (skal være ca. ½cm fra kanten af formen)

 

Forvarm ovnen til 275 grader.

 

Indsæt rugbrødene og damp med ca. 1dl vand i bunden af ovnen. Skru ned på 200 grader og bag i ca. 50 minutter, eller til brødene er 96 grader i centrumstemperatur.