Samsø Speltbrød med knækkede hvedekerner

Kategori

,

Udgivet d.

oktober 1, 2022

Print opskriften

Samsø Speltbrød med knækkede hvedekerner

Fordej

  • 100g Tørret Hvedesurdej
  • 100g Vand
  • 1g Instaferm 01 tørgær

Røres godt sammen og stilles lunt i 2 timer

Kerner

  • 200g Knækkede hvedekerner
  • 200g Mørkt øl

Står i ca. 2 timer indtil kernerne har suget al øllet

Grunddej

  • Fordej
  • Kerner
  • 550g Samsø Hvedemel
  • 250g Samsø Speltmel fuldkorn
  • 415g Vand
  • 25g Bageenzym
  • 15g salt
  • 9g Instaferm 01 tørgær

Fremgangsmåde

  1. Æltes først 8 minutter langsomt, derefter 4 minutter medium til du kan lave glutentest.
  2. Lad dejen ligge i 2×30 minutter med en kuvertfoldning efter hver ½ time.
  3. Dejen deles i 3, som virkes op og ligges i hævekurv.
  4. Dejen i kurvene sættes enten på køl i ca. 12 timer, lig evt et klæde over. Eller hæver 45-60 min på køkkenbordet
  5. Opvarm ovnen til 275 grader, evt sammen med bagestål.
  6. Vend brødene ud på et stykke bagepapir med lidt mel på, og rids brødet. Overfør dejen til det varme bagestål.
  7. Kom ca. 1 dl vand i bunden af ovnen, evt i en bradepande, der er varmet op sammen med ovnen.
  8. Skru ovnen ned på 230 grader og bag i ca. 30-35 minutter. Mål evt centrumstemperaturen, 94 grader når brødet er færdigt.

Produkter brugt i denne opskrift