Samsø Fuldkornsbrød

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Samsø Fuldkornsbrød

Fordej

  • 250g Samsø Ølandshvedemel fuldkorn
  • 250g Samsø Hvedemel
  • 500g Vand
  • 5g gær

Røres godt sammen og stilles lunt i 16-18 timer

Grunddej

  • Fordej
  • 750g Samsø Hvedemel
  • 400g Samsø Ølandshvedemel fuldkorn
  • 100g ristet Samsø Fuldkorns Rugmel
  • 875g Vand
  • 40g salt
  • 3g gær

Fremgangsmåde

  1. Undtagen salt, kommes alle ingredienser i røremaskinen
  2. Æltes først 8 minutter langsomt, derefter 4 minutter medium, salt tilsættes de sidste 2 minutter
  3. Lad dejen ligge i 2×60 minutter med en kuvertfoldning efter hver time.
  4. Dejen deles i 3, som virke sop og ligges i hævekurv.
  5. Dejen i kurvene sætte på køl i ca. 12 timer, lig evt et kkæde over.
  6. Opvarm ovnen til 275 grader, evt sammen med bagestål.
  7. Vend brødene ud på et stykke bagepapir med lidt mel på, og rids brødet. Overfør dejen til den varme bagestål.
  8. Kom ca. 1 dl vand i bunden af ovnen, evt i en bradepande, der er varmet op sammen med ovnen.
  9. Skru ovnen ned på 230 grader og bag i ca. 30-35 minutter. Mål evt centrumstemperaturen, 94 grader når brødet er færdigt.