Samsøbrød med Purpurhvedemel og tørsurdej

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Samsøbrød med Purpurhvedemel og tørsurdej

Helt utrolig krumme og smag, Vi er først med Samsømels Purpurhvedemel.

Ingredienser

  • 220 g Samsø Purpurhvedemel, sigtet
  • 220 g Samsø Hvedemel, sigtet
  • 160 g Samsø Sigtet Rugmel
  • 30 g Tørret rugsur
  • 15 g Bageenzym
  • 13 g Salt
  • 5 g Instaferm 01 tørgær
  • 465 g Vand

Fremgangsmåde

  • Æltes 8 minutter langsomt og 4 minutter ved middel hastighed
  • Dejen hviler 2×1 time, kuvertfoldes efter hver time.
  • Del dejen i 2 på og virk dem op til en kugle. Herefter kan de evt flettes som nedenfor
  • Sættes på bageplade med lidt afstand.
  • Hæver ca. 35 minutter.
  • Tænd ovnen på 275 grader
  • Brødene sættes ind, dampes med ca. ½ dl vand og bages ved 220 grader i ca. 20-25 minutter

Produkter brugt i denne opskrift