Samsø Mischbrot

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Samsø Mischbrot

Dette lækre brød er en blanding af rugbrød og hvedebrød, med masser af smag af rugsurdejen.

Ingredienser

  • 435 g Samsø Fuldkornshvedemel
  • 435 g Samsø Hvedemel, sigtet
  • 315 g Samsø Fuldkornsrugmel
  • 60 g Tørret rugsur
  • 30 g Bageenzym
  • 25 g Salt
  • 10 g Instaferm 01 tørgær
  • 875 g Vand

Fremgangsmåde

  • Æltes 6 minutter langsomt og 4 minutter ved middel hastighed
  • Dejen hviler ½-1 time.
  • Del dejen i 3 på og virk dem op til en kugle. Herefter de ligges i hævekurv, strøet med lidt sigtet rugmel.
  • Eller rul dejen ud ca. 2 cm tyk, og del med en dejdeler.
  • Pensl med vand og strø eks. maltede rugflager på.
  • Lad dejen hæve i ca. 45 min, Tænd ovnen på 275 grader
  • Brødene sættes ind, dampes med ca. ½ dl vand og bages ved 220 grader i ca. 20-25 minutter for klapperne og 230 grader for brødene.

Produkter brugt i denne opskrift