Samsø Fuldkornsbrød

Fordej

250g Samsø Ølandshvedemel fuldkorn

250g Samsø Hvedemel

500g Vand

5g gær

Røres godt sammen og stilles lunt i 16-18 timer

 

Grunddej

Fordej

750g Samsø Hvedemel

400g Samsø Ølandshvedemel fuldkorn

100g ristet Samsø Fuldkorns Rugmel

875g Vand

40g salt

3g gær

 

Undtagen salt, kommes alle ingredienser i røremaskinen

 

Æltes

8 minutter langsomt

4 minutter medium, salt tilsættes de sidste 2 minutter

 

Ligger 2x60 minutter med en kuvertfoldning efter hver time.

 

Dejen deles i 3, som virke sop og ligges i hævekurv.

 

Dejen i kurvene sætte på køl i ca. 12 timer, lig evt et kkæde over.

 

Opvarm ovnen til 275 grader, evt sammen med bagestål.

 

Vend brødene ud på et stykke bagepapir med lidt mel på, og rids brødet. Overfør dejen til den varme bagestål.

 

kom ca. 1 dl vand i bunden af ovnen, evt i en bradepande, der er varmet op sammen med ovnen.

 

Skru ovnen ned på 230 grader og bag i ca. 30-35 minutter. Mål evt centrumstemperaturen, 94 grader når brødet er færdigt.