Rundstykker til frost

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Rundstykker til frost

Hvem kan ikke li et friskbagt rundstykke eller en håndværker. Denne opskrift er klassisk med rugsigtemel for, at opnå en helt blød og lækker krummestruktur og helt runde med flot opbagning.

Med Frostenzymet kan du opbevare dem på frost i 3-4 uger. Når du skal bages, tager du dem ud og sætter dem på plade, lader dem tø op og hæves (ca. 1½-2 time), og bag dem som normalt.

Ingredienser

  • 420g Elephant Hvedemel
  • 75g Samsø Rugmel, sigtet
  • 15g Bag&Co Frostenzym
  • 15g hvede tørsurdej
  • 20g Gær (5g Instaferm 01)
  • 5g salt
  • 300-325g Vand (20 grader). Dejen skal være tør, glat og lidt fast når den er æltet færdig.

Fremgangsmåde

  • Ælt alle ingredienser i 6 minutter langsomt og 4-6 minutter ved medium hastighed, til dejen er helt glat.
  • Lad dejen ligge 30 minutter for, at udvikle sig.
  • Afvej dejen i 80g stykker, eller del dejen i 10. Hver dejstykke virkes op til rundstykker (gøres runde)
  • Fugt dem på en klæde og pres dem ned i birkes, så det hænger godt fast. Sættes på plade på bagepapir, så er de nemmer at få ud af fryseren. Sæt rundstykkerne direkte i fryseren, inden når at hæve.
  • Dagen før du skal nye friskbagte rundstykker, lige inden du går i seng, tager du det antal ud du skal bruge, og sætter på bageplade.
  • Sæt bagepladen, overdækket med evt film, på køl natten over.
  • Når du står op, tager du pladen ud fra køl og sætter på køkkenbordet mens ovnen varmer op
  • Forvarm ovnen til 250-275 grader.
  • Sæt rundstykkerne i ovnen og damp med ca. 1dl vand i bunden af ovnen (evt i en aluform for at beskytteovnen).
  • Skru ovnen ned på 230 grader og bag i 20-25 minutter.

Produkter brugt i denne opskrift