Rugbrødshapsere med tørret frugt

Udgivet d.

maj 27, 2022

Print opskriften

Rugbrødshapsere med tørret frugt

Iblødsætning

  • 290 g Knækkede rugkerner
  • 145 g solsikkekerner, gerne ristede (20 min ved 200 grader)
  • 105 g Hørfrø
  • 50 g Tørret rugsurdej
  • 18 g Salt
  • 430 g vand

Sættes i blød 4-6 timer

Indhold til din dej

  • Iblødsætning
  • 180 g Samsø Fuldkornsrugmel
  • 75 g Hvedemel
  • 150g tørret frugt eks. rosiner, tranebær, hakkede dadler eller figner
  • 15 g Ristet malt
  • 18 g Gær (ca. 10g tørgær)
  • 185 g Vand

Kan evt tilsættes 30g kakao, så bliver det næsten som en muffin.

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser ælter 15 min helt langsomt
  2. Hviler 30-60 minutter i skålen overdækket
  3. Sprøjes ud, ca. som en bordtennisbold, i eks. en blanding af blå birkes og sesamfrø, trilles runde og sættes på plade med bagepapir.
  4. Hæver 25-30 min.
  5. Varm ovnen op til 250 grader
  6. Bages i ca. 20 min, afhængig af størrelse.
  7. Put dem i fryseposer 5-10 minutter efter de kommet u daf ovnen, så bliver de helt bløde når de kølede af.