Nemme Baguettes, 4-6 stk.

625g Mel, gerne et stærkt mel som eks. Tipo 00

500g Vand ca. 20°C varmt

5g fersk gær

 

Mix alle ingredienser i ca. 1 minut på røremaskine til at alt melet er fugtet. Der må ikke være tørre klumper af mel tilstede.

Stil dejen til side, overdækket i 12 timer.

 

Del dejen i 6 og form flutes, som sættes på plade eller hæver i et hævestykke.

Hæver ca. 2 timer på køkkenbordet

Snit hver flutes 4 gange på skrå lige inden de skal i ovnen.

Ovnen skal stå på 275°C ved indsætning som skrues ned på 230°C når brødene er sat ind, vandet er smidt i bradepanden i bunden og ovnlågen er lukket :)

De skal bage ca. 15-20 minutter, indtil du synes de har den rette farve, eller måler temperaturen i brødet til 94°C.

Velbekomme