Maltet speltbrød, 1-2 stk.

200g Samsø Hvedemel, sigtet

200g Samsø Spelt fuldkorn

50g Maltede speltkerner

20g Blødt smør eller margarine

20g gær (5g tørgær)

265g vand (18-20 grader)

10g Hvedetørsurdej

10g Bage-enzym

8g salt

8g sukker

 

Æltes 6 minutter langsomt og 4  minutter ved medium hastighed.

Hviler 20 minutter på køkkenbordet.

Virkes op og hviler 5 minutter

Slås op til franskbrød og kommes enten i form eller fritstående på bagepladen. Der kan godt blive 2 små fritstående af denne dej.

Hvis du gerne vil lave birkesfranskbrød, så tril dejen på et fugtugt klæde før det trilles i birkes, så hænger de bedre fast. tril dem evt i maltede speltkerner

Hæver 35 minutter evt i en 36 grader varm oven på over/under varme med 1 dl kogende i en bakke placeret i bunden.

Forvarm ovnen til 275 grader

Snit brødene og sæt dem ind, damp med ca. 1dl vand og skru ned på 220 grader. Bages i 25 minutter, eller til 94 grader (centrumstemperatur i brødet)