Maltet speltbrød

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Maltet speltbrød

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Æltes 6 minutter langsomt og 4  minutter ved medium hastighed.
  • Hviler 20 minutter på køkkenbordet.
  • Virkes op og hviler 5 minutter
  • Slås op til franskbrød og kommes enten i form eller fritstående på bagepladen. Der kan godt blive 2 små fritstående af denne dej.
  • Hvis du gerne vil lave birkesfranskbrød, så tril dejen på et fugtugt klæde før det trilles i birkes, så hænger de bedre fast. tril dem evt i maltede speltkerner
  • Hæver 35 minutter evt i en 36 grader varm oven på over/under varme med 1 dl kogende i en bakke placeret i bunden.
  • Forvarm ovnen til 275 grader
  • Snit brødene og sæt dem ind, damp med ca. 1dl vand og skru ned på 220 grader. Bages i 25 minutter, eller til 94 grader (centrumstemperatur i brødet)

Produkter brugt i denne opskrift