Fuldkorns hvedeknopper, ca. 20-22 stk.

Lækre helt bløde hveder til den skønne tradition på bededag. Vi kan li at bage dem lidt lyse af, så de forbliver helt sprøde og bløde når de bliver ristet

 

625g Fuldkornshvedemel

350g Hvedemel

70g sukker

10g salt

75g smør

100g Gær (25g Instaferm 01)

2 store æg

10g kardemomme (1 stor spsk)

25g Bag&Co Bageenzym

500g Vand (18 grader)

 

Ælt alle ingredienser i 7 minutter langsomt og 2 minutter ved medium hastighed, til dejen er helt glat.

 

Lad dejen ligge 2x15 minutter for, at udvikle sig. mellem hvert kvarter virkes dejen op til en kugle, evt med lidt mel på bordet.

 

Dejen kan godt være lidt fedtet lige når den er æltet færdig, men efter 2x15 skulle den gerne være til at arbejde med.

 

Afvej dejen i 80g stykker, eller del dejen i 20 stykker. Hver dejstykke virkes op som  til rundstykker (gøres runde)

 

Sæt dem 3x4 på to bageplader, og sæt evt en ramme udenom. Hvis du ikke har en ramme, kan de evt bages helt uden, eller i forme

 

 

 

Hæv hvedene i ca. 40 minutter og bag dem 20 minutter ved 210 grader

 

De kan sagtens laves nogle dage før, det er jo det de er beregnet til i tidernes morgen :)