Kategori

Udgivet d.

31/03/2022

Print opskriften
Opskrift

Klassiske rundstykker

Disse rundstykker er old school helt uden fuldkorn, som dengang Farfar var ung 🙂

Det sigtede rugmel giver dine rundstykker en helt blød og tÌt krumme. Det gør ogsü at dine rundstykker mere mÌttende.

Du kan evt. udelade sigtet rugmel og bruge 900g hvedemel i opskriften i stedet for. TilsĂŚt sĂĽ ca. 25g mindre vand.

Ingredienser

  • 775 g Hvedemel, gerne lidt stĂŚrkt som eks Elephant
  • 125 g Samsø sigtet Rugmel
  • 50 g Baguette enzym
  • 15 g Hvedesur
  • 40 g gĂŚr (10g Instaferm 01, den røde)
  • 600g (ca.) vand (20 grader)

FremgangsmĂĽde

  • Æltes 7 minutter langsomt og 3-4 minutter ved medium hastighed
  • Ligger 10 minutter i røremaskinen, hvorefter dejen slĂĽes ned, og virkes op (formes som en kugle) og ligger yderligere 20 minutter.
  • Rundstykkerne vejes af pĂĽ 80g stykket, og virkes op. Tryk dem godt ned i birkes og sĂŚt dem pĂĽ netplader (almindelige bageplader kan ogsĂĽ gĂĽ)
  • HĂŚver 45-55 minutter, gerne ved 38 grader i en ovn med over/under varme.
  • Forvarm ovnen til 250 grader, og sĂŚt rundstykkerne ind, damp med ½dl vand og bag dem ved 220 grader i 23-25 minutter.

Produkter brugt i denne opskrift


Udforsk flere opskrifter