Juleboller med kanel og appelsin

Udgivet d.

oktober 30, 2022

Print opskriften

Juleboller med kanel og appelsin

Ingredienser

  • 200ml mælk
  • Saften og skallen fra 1 appelsin
  • 8g Tørgær, vi bruger Instaferm 02 som er en speciel gær til deje med meget sukker
  • 70g melis
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 stort æg
  • 5g salt
  • 100g smør
  • 600g hvedemel

Toppping

  • Kanel
  • Mandelsplitter
  • Haglsukker

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser æltes i 5 minutter langsomt og 6-8 minutter ved mellem hastighed.
  2. Lad dejen hvile i 60 min tildækket
  3. Vej bollerne af på 75g stykker og virk dem op til boller
  4. Sættes på bageplade med bagepapir
  5. Lad bollerne hæve 45-60 minutter tildækket, et lunt sted.
  6. Spray bollerne med brødglans, eller pensel med æg
  7. Kom mandelsplitter eller haglsukker ovenpå, og drys med lidt kanel.
  8. Bages ved 220 grader i ca. 12 minutter

Produkter brugt i denne opskrift