Græskarrugbrød

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Græskarrugbrød

Kerneblanding til dit rugbrød:

  • Skårne rugkerner 190g
  • Græskarkerner, kan evt. ristes 95g
  • Hørfrø 70g
  • Salt 16g
  • Vand 340g

Alle ingredienser blandes og står i køkkenet til dagen efter.

Selve dejen

  1. Rugmel 25 g (Ja, det er ikke meget, men brødet er et fuldkornsbrød og melet skal blot binde kernerne sammen)
  2. Rugsigtemel 60g
  3. Gær 4 g
  4. Mørk malt (kan udelades) 10 g
  5. Fast rugsur, opfrisket 150 g (Her er de meste rugmel, syrnet og klar til at bage uden dejrand)
  6. Kerneblanding fra dagen før 710 g
  7. Dej skal have en temperatur på 30°C

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren
  2. Køretid langsomt 15 min minimum
  3. Liggetid 60 minutter i køkkenet
  4. Dejen kommes i metalforme og stilles til hævning. Denne dej svarer til en lille form på ca. 1L Hvis du har en stor form, så tag dobbelt portion, så passer det.
  5. Hæver 1 time ved 30-35°C.
  6. Bagetid og temperatur 60 min, 275° indsætning og bagning ved 200°C. Mål evt temperaturen hvis du er i tvivl om tiden, brødet skal være 96°C i midten for at være bagt.