Græskarrugbrød

Skårne rugkerner 190g

Græskarkerner, kan evt. ristes 95g

Hørfrø 70g

Salt 16g

Vand 340g

Blandes og står i køkkenet til dagen efter.

 

Selve dejen

Rugmel 25 g (Ja, det er ikke meget, men brødet er et fuldkornsbrød og melet skal blot binde kernerne sammen)

Rugsigtemel 60g

Gær 4 g

Mørk malt (kan udelades) 10 g

Fast rugsur, opfrisket 150 g  (Her er de meste rugmel, syrnet og klar til at bage uden dejrand)

Kerneblanding fra dagen før 710 g

 

Dejtemperatur 30°C

Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren

Køretid langsomt 15 min min

Liggetid 60 minutter i køkkenet

Dejen kommes i metalforme og stilles til hævning.

Denne dej svarer til en lille form på ca. 1L

Hvis du har en stor form, så tag dobbelt portion, så passer det.

Hæver 1 time ved 30-35°C.

Bagetid og temperatur 60 min, 275° indsætning og bagning ved 200°C. Mål evt temperaturen hvis du er i tvivl om tiden, brødet skal være 96°C i midten for at være bagt.