Goslarbrød med Kefir, 3 stk.

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Goslarbrød med Kefir, 3 stk.

Fordej

  • 375 ml Kefir
  • 225 g Samsø Fuldkorns Speltmel
  • 5 g Gær

Røres godt sammen og står 16-18 timer, lidt lunt.

Ingredienser

  • 605 g Fordej
  • 565 g Hvedemel, et stærkt mel som eks. Samsø hvedemel
  • 285 g Fuldkorns Ølandshvedemel
  • 225 g Sigtet rugmel
  • 680 g vand
  • 34 g salt
  • 6 g Gær

Fremgangsmåde

  1. Dejen skal have en temperatur på 25°C
  2. Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren, UNDTAGEN SALT.
  3. Køretid langsomt 8 minutter
  4. Tilsæt salt
  5. Køretid hurtigt 3 minutter
  6. Liggetid 16-18 timer på køl
  7. Dejen kommes ud på bordet med lidt mel og vejes af på ca. 800g
  8. Dejen virkes op og ligges i hævekurv drysset med sigtet rugmel, med virket nedad. På den måde kommer der et lidt vildere udtryk end ved snitning.
  9. Står ca. 35 minutter inden bagning, dejen vendes ud på en bageplade og snittes.
  10. Bagetid og temperatur ca 30 min, 275° indsætning og bagning ved 235°C. Dampes først efter 2 min.