Goslarbrød med Kefir, 3 stk.

Fordej

Kefir

375ml

Samsø Fuldkorns Speltmel

225g

Gær

5g

 

Røres godt sammen og står 16-18 timer, lidt lunt.

 

Fordej

605g

Hvedemel, et stærkt mel som eks. Samsø hvedemel

565g

Fuldkorns Ølandshvedemel

285g

Sigtet rugmel

225g

Vand

680g

Salt

34g

Gær

6g

 

Dejtemperatur                      25°C

Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren, UNDTAGEN SALT.

Køretid langsomt                  8 minutter

Tilsæt salt

Køretid hurtigt                      3 minutter

Liggetid                                  16-18 timer på køl

Dejen kommes ud på bordet med lidt mel og vejes af på ca. 800g

Dejen virkes op og ligges i hævekurv drysset med sigtet rugmel, med virket nedad. På den måde kommer der et lidt vildere udtryk end ved snitning.

Står ca. 35 minutter inden bagning, dejen vendes ud på en bageplade og snittes.

Bagetid og temperatur        ca 30 min, 275° indsætning og bagning ved 235°C. Dampes først efter 2 min.