Hveder, fuldkorn

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Hveder, fuldkorn

Lækre helt bløde hveder til den skønne tradition på bededag. Vi kan li at bage dem lidt lyse af, så de forbliver helt sprøde og bløde når de bliver ristet

Ingredienser

  • 625 g Powerhvede Fuldkornshvedemel (du kan evt gå lidt ned i fuldkornsmel, hvis du synes de er for grove)
  • 350 g Hvedemel
  • 70 g Sukker
  • 10 g salt
  • 75 g Smør
  • 100 g Gær (25g Instaferm 01)
  • 2 Store æg
  • 10 g Kardemomme (1 stor spsk)
  • 25 g Bageenzym
  • 500 g Vand (18 grader)

Fremgangsmåde

  • Ælt alle ingredienser i 7 minutter langsomt og 2 minutter ved medium hastighed, til dejen er helt glat.
  • Lad dejen ligge 2×15 minutter for, at udvikle sig. mellem hvert kvarter virkes dejen op til en kugle, evt med lidt mel på bordet.
  • Dejen kan godt være lidt fedtet lige når den er æltet færdig, men efter 2×15 skulle den gerne være til at arbejde med.
  • Afvej dejen i 80g stykker, eller del dejen i 20 stykker. Hver dejstykke virkes op som til rundstykker (gøres runde)
  • Sæt dem 3×4 på to bageplader, og sæt evt en ramme udenom. Hvis du ikke har en ramme, kan de evt bages helt uden, eller i forme
  • Hæv hvedene i ca. 40 minutter og bag dem 20 minutter ved 210 grader
  • De kan sagtens laves nogle dage før, det er jo det de er beregnet til i tidernes morgen 🙂

Produkter brugt i denne opskrift