Fuldkornshvedebrød

100g Hele hvedekerner

100ml mørkt øl

Blandes og står til dagen efter.

 

Ingredienser:

800 g Samsø fuldkornsmel

200 g Samsø hvedemel, sigtet

200 g Opblødte kerner

30 g Hvedesur

30 g Bag&Co Bageenzym

20 g salt

20 g sukker

10 g Instaferm 01 tørgær

750g vand

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser kommes i mixeren

Ælt derefter dejen i 4 minutter langsomt og 8 minutter ved medium hastighed

Lad derefter dejen stå i 1 time i skålen, tildækket.

Dejen deles i 3 stykker og formes til kugler der kommes i hævekurve, eller sættes direkte på en plade med mel drysset på.

Brødene skal hæve tildækket i yderligere ca. 45-60 min

Brødene vendes på en ren bageplade, snittes og sættes i ovnen

Brødene sættes derefter i en forvarmet ovn ved 275 grader, dampes med 1dl vand i bunden af ovnen, og bages i 25-30 min ved 220 grader