Fuldkornshvedebrød

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Fuldkornshvedebrød

Dag 1

  • 100g Samsø knækkede hvedekerner
  • 100ml mørkt øl

Blandes og står til dagen efter.

Dag 2:

  • 800 g Samsø fuldkornshvedemel
  • 200 g Samsø hvedemel, sigtet
  • 200 g Opblødte kerner
  • 30 g Hvedesur
  • 30 g Bageenzym
  • 20 g salt
  • 20 g sukker
  • 10 g Instaferm 01 tørgær
  • 750 g vand

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser kommes i mixeren
  • Ælt derefter dejen i 4 minutter langsomt og 8 minutter ved medium hastighed
  • Lad derefter dejen stå i 1 time i skålen, tildækket.
  • Dejen deles i 3 stykker og formes til kugler der kommes i hævekurve, eller sættes direkte på en plade med mel drysset på.
  • Brødene skal hæve tildækket i yderligere ca. 45-60 min
  • Brødene vendes på en ren bageplade, snittes og sættes i ovnen
  • Brødene sættes derefter i en forvarmet ovn ved 275 grader, dampes med 1dl vand i bunden af ovnen, og bages i 25-30 min ved 220 grader

Produkter brugt i denne opskrift