Fuldkorns Håndværkere

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Fuldkorns Håndværkere

Håndværkere med 60% fuldkornsmel

Ingredienser

  • 340 g PowerHvede
  • 240 g Elephantmel
  • 10 g Bageenzym
  • 20 g Hvedesurdej
  • 12 g Rapsolie
  • 10 g Salt
  • 8 g Honning
  • 20 g Gær (5g Instaferm 01)
  • 415 g Vand (20 grader)

Fremgangsmåde

  • Dejtemperatur ca. 25 grader
  • Kør dejen 8 minutter langsomt og 3 minutter ved medium hastighed.
  • Lad dejen hvile 30 minutter i skålen
  • Afvej dejstykkerne, 80g pr håndværker eller 350g pr ciabatta.
  • Lad dejen hvile yderligere 20 minutter før de slåes op og sættes på plader
  • Lad stykkerne hæve i ca. 25-30 minutter. Evt. i en ovn med over/undeer varme på 30 grader med 2-3dl kogende vand i en aluform i bunden, så får de en lækker skorpe når de er bagt.
  • Forvarm ovnen til 275 grader og indsæt dejen, skru ned til 220 grader og bag i 25 minutter.