Fuldkorns flutes

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Fuldkorns flutes

Fordej

  • 100g Hvedemel
  • 50g Fuldkorns Ølandshvedemel
  • 150g vand
  • Et lille ært gær

Røres sammen så alt melet er vådt. Stilles overdækket 12-16 timer.

Grunddej

  • Fordej
  • 500g Hvedemel
  • 200g Spelt eller Fuldkorn Ølandshvedemel
  • 50g Sigtet rugmel (kan udelades, men giver en skøn smag og en blød krumme)
  • 400-450g vand
  • 10g salt
  • 10g gær

Fremgangsmåde

  1. Undtagen salt æltes ingredienserne
  2. Ælt dejen 6 minutter langsomt, 4 minutter medium, salt tilsættes de sidste 2 minutter
  3. Lad dejen ligge 2×60 minutter, med en kuvertfoldning mellem hver time.
  4. Herefter stilles dejen overdækket på køl i 12 timer.
  5. Del dejen i 4 stykker, og virk dem runde.
  6. Form flutes som sættes hæver i dejklæde (eller viskestykke med lidt sigtet rugmel på)
  7. Lad dem hæve ca. 20 min.
  8. Overfør flutes til en bageplade og bag flutes ved 250 grader i 15-17 minutter. De skal være 94 grader indeni for at være helt bagt.