Fuldkorns flutes

Fordej

100g Hvedemel

50g Fuldkorns Ølandshvedemel

150g vand

et lille ært gær

 

Røres sammen så alt melet er vådt. Stilles overdækket 12-16 timer.

 

Grunddej

Fordej

500g Hvedemel

200g Spelt eller Fuldkorn Ølandshvedemel

50g Sigtet rugmel (kan udelades, men giver en skøn smag og en blød krumme)

400-450g vand

10g salt

10g gær

 

Undtagen salt æltes ingredienserne

 

6  minutter langsomt

4 minutter medium, salt tilsættes de sidste 2  minutter

 

 

Lad dejen ligge 2x60 minutter, med en kuvertfoldning mellem hver time.

Herefter stilles dejen overdækket på køl i 12 timer.

 

Del dejen i 4 stykker, og virk dem runde.

 

Form flutes som sættes hæver i dejklæde (eller viskestykke med lidt sigtet rugmel på)

 

 

Lad dem hæve ca. 20 min.

 

Overfør flutes til en bageplade og bag flutes ved 250 grader i 15-17 minutter. De skal være 94 grader indeni for at være helt bagt.