Bagetips

Frys din dej


Kategori

Skrevet af

Bag&Co

Udgivet d.

maj 1, 2022


Vidste du at….

Det er muligt at lave og have sit eget bake-off brød, boller eller eks. pizzadej i fryseren. Lige klar til at tø op, hæve og bage, når du har brug for eks. rundstykker, boller, kuvertstykker, flutes, kanelsnurrer osv. – Lækkert, hurtigt og aldeles nybagt brød, lige når du har brug for det.

Generelt når det drejer sig om at fryse dej, så er det vigtigt at du får den indfrosset inden den når at hæve.

Ælt din dej med Frost enzym. Form den straks efter æltning og sæt tæt på eks. bageplade. Læg film over og stik pladen i fryseren. Når brødet er frosset, kan de evt. vippes over i en lynlåspose, så der kan være flere i fryseren.

Dagen før brug, kan dejstykkerne tages op og sættes på køl natten over. Den langsomme optøning er godt for glutenet (proteinerne). Tages ud fra køl og hæver ca 20-30 min (kig mere på dejen end på klokken), medens ovnen varmer op og bages som vanligt.

ELLER Ca. En time til halvanden før de skal bages, lægges brød/boller på plader og optør/hæver. Herefter bages de i ovnen, på samme måde som du plejer…. lækkert nybagt brød

Protein skades ved indfrysning og optøning. Det er netop dette vi skal passe på, da det er proteinet som sørger for et godt glutennetværk. Glutennetværket er nødvendigt for en god op hævning af dit brød, da det tilbageholder CO2 fra gæren. Frost enzym styrker proteinet og sikre det gode hæv, også efter indfrysning.

Tilsæt evt. 30 g Frost enzym pr. kg mel, i din dej, for at sikre en optimal opbagning efter indfrysning og optøning.

Find flere bagetips