Foccacia, 1 bradepande

Hvis du ikke har en surdej, kan du lave denne foccacia med en fordej.

 

Fordej

500g mel

500ml vand (25°C)

3g tørgær

Rør det hele godt sammen så al mel er vådt og gæren er rørt ud.

Stil det lunt i 20 timer

 

Grunddej

Fordej eller 1000g opfrisket hvedesurdej

775g Hvedemel Tipo 00

530g Vand, 25°C

5g Gær, frisk

25g Salt

115g Ekstra vand

 

Fordej, hvedemel, vand og gær æltes i 10 minutter langsomt og 3 minutter medium på røremaskinen.

 

Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter medium, tilsæt det ekstra vand ad 4-5 omgange.

 

Dejen skal være lang og elastisk som tyggegummi.

 

Lad dejen hvile på køkkenbordet i 3x60 minutter i en beholder, og kuvertfold mellem hver time

 

Imens kan du blande

1dl god olivenolie

2 fed hvidløg

1 håndfuld hakket frisk rosmarin

 

Hæld dejen (ja, den er meget flydende, men elastisk) ud i en smurt ovnbradepande, og med olierede fingre (dyp fingerspidserne i olieblandingen) prikkes dejen ud mod hjørnene (du må gerne trykke fingrene helt gennem dejen).

Gør det af 2 omgange med ca. 10 minutter imellem. Så får dejen lov at kunne slappe af, det gør det lidt nemmere at få den til at blive i hjørnerne.

 

Fordel olieblandingen over dejen, og lad dejen hvile ca. 1 time på bordet.

 

Bages ved 275°C i ca. 20 minutter med varmluft.

 

Hvis du har en mindre bradepande, så kan du evt komme den overskydende dej i en form og bage de lækreste surdejsbrød (skal ikke have olie ovenpå).