Foccacia, 1 bradepande

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Foccacia, 1 bradepande

Hvis du ikke har en surdej, kan du lave denne foccacia med en fordej.

Fordej

  • 500g mel
  • 500ml vand (25°C)
  • 3g tørgær

Rør det hele godt sammen så al mel er vådt og gæren er rørt ud. Stil det lunt i 20 timer

Grunddej

  • Fordej eller 1000g opfrisket hvedesurdej
  • 775g Hvedemel Tipo 00
  • 530g Vand, 25°C
  • 5g Gær, frisk
  • 25g Salt
  • 115g Ekstra vand

Fremgangsmåde

Fordej, hvedemel, vand og gær æltes i 10 minutter langsomt og 3 minutter medium på røremaskinen.

Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter medium, tilsæt det ekstra vand ad 4-5 omgange.

Dejen skal være lang og elastisk som tyggegummi.

Lad dejen hvile på køkkenbordet i 3×60 minutter i en beholder, og kuvertfold mellem hver time

Imens kan du blande: 1dl god olivenolie, 2 fed hvidløg og 1 håndfuld hakket frisk rosmarin

Hæld dejen (ja, den er meget flydende, men elastisk) ud i en smurt ovnbradepande, og med olierede fingre (dyp fingerspidserne i olieblandingen) prikkes dejen ud mod hjørnene (du må gerne trykke fingrene helt gennem dejen).

Gør det af 2 omgange med ca. 10 minutter imellem. Så får dejen lov at kunne slappe af, det gør det lidt nemmere at få den til at blive i hjørnerne.

Fordel olieblandingen over dejen, og lad dejen hvile ca. 1 time på bordet.

Bages ved 275°C i ca. 20 minutter med varmluft.

Hvis du har en mindre bradepande, så kan du evt komme den overskydende dej i en form og bage de lækreste surdejsbrød (skal ikke have olie ovenpå).