Hvis du ikke har en surdej, kan du lave denne foccacia med en fordej.
Rør det hele godt sammen så al mel er vådt og gæren er rørt ud. Stil det lunt i 20 timer
Fordej, hvedemel, vand og gær æltes i 10 minutter langsomt og 3 minutter medium på røremaskinen.
Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter medium, tilsæt det ekstra vand ad 4-5 omgange.
Dejen skal være lang og elastisk som tyggegummi.
Lad dejen hvile på køkkenbordet i 3×60 minutter i en beholder, og kuvertfold mellem hver time
Imens kan du blande: 1dl god olivenolie, 2 fed hvidløg og 1 håndfuld hakket frisk rosmarin
Hæld dejen (ja, den er meget flydende, men elastisk) ud i en smurt ovnbradepande, og med olierede fingre (dyp fingerspidserne i olieblandingen) prikkes dejen ud mod hjørnene (du må gerne trykke fingrene helt gennem dejen).
Gør det af 2 omgange med ca. 10 minutter imellem. Så får dejen lov at kunne slappe af, det gør det lidt nemmere at få den til at blive i hjørnerne.
Fordel olieblandingen over dejen, og lad dejen hvile ca. 1 time på bordet.
Bages ved 275°C i ca. 20 minutter med varmluft.
Hvis du har en mindre bradepande, så kan du evt komme den overskydende dej i en form og bage de lækreste surdejsbrød (skal ikke have olie ovenpå).
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.