Flydende rugsur kan noget med smag, den er dog ikke helt sur nok til rugbrød, der anbefaler vi den faste rugsur
200g vand
200g Samsø rugmel
Rør det sammen så al melet er fugtet. Stil det lunt i 16-18 timer
300g fra dagen før
600g vand
300g Samsø rugmel
Rør det sammen så al melet er fugtet. Stil det lunt i 16-18 timer
300g surdej fra dagen før
600g vand
300g Samsø rugmel
Rør det sammen så al melet er fugtet. Stil det lunt i 16-18 timer
300g surdej fra dagen før
600g vand
300g Samsø rugmel
Rør det sammen så al melet er fugtet. Stil det lunt i 16-18 timer
Brug evt en Skyr spand til at lave surdejen i
Når dag 4 er overstået, så sættes hele dejen blot på køl, hvor den venter på du skal bage. Her kan den sagtens holde sig flere måneder, uden at blive opfrisket (fodret). Det er vigtigt at surdejen får ro i køleskabet, og får lov at skille ad, så der er vand i toppen. Der er med til at konservere surdejen.
Du skal ikke være bekymret over, at der ikke sker så meget de første 2 dage. Men så omkring dag 3 begynder mælkesyrebakterierne at slå til, og en frisk syrlig duft af kærnemælk/ymer breder sig.
Når du er førdig efter dag 4, kan du stille det hele på køl, klar til at bruge når du skal bage. 12 timer før forbereder du:
Blandes sammen og står lunt i 12-16 timer. Så er surdejen klar til at give de lifligste syrlige surdejsbrød
Når du har bagt så mange gange at du er ved at løbe tør for surdej (hvor der måske er 200g tilbage) opfrisker du det hele efter ovenstående forhold i 12 timer, og sætter det hele på køl lige bagefter, så er det nyt lager af hvedesurdej 🙂
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.