Vidste du at……
Du kan sagtens dampe dit brød i en almindelig ovn og passe på den, så den ikke slår sig og bliver grim af kalk.
Sæt en foliebakke i bunden af ovnen. Varm ovnen op til max. Hæld 0,5- 1 dl vand ind i bakken, lige når brødet er sat ind og skru temperaturen ned til 220 -230 grader
Du kan evt. lægge granitskærver i foliebakken, som varmes op. Når vandet rammer de varme skærvers overflade, vil der opstå max damp, som sammen med varmen i ovnen, giver brødet mulighed for at udvikle sig maksimalt og få en fin blank skorpe.
Den sprøde skorpe opnås ved, at der lukkes damp ud af ovnen, 10 min før brødet er færdig bagt. Det gøres ved at åbne ovnlågen i få sekunder.
På vores surdejskurser fortæller vi, at det er vigtigt, at ovnen er varmet op på højeste temperatur, før brødet søttes ind og at der derefter dampes og skrues ned på den ønskede temperatur.
Dette fordi at temperaturen falder ca 50 grader i det tidsrum det tager, at stikke brødet ind og tilføre vand.
Brød har størst udvikling ved tætsluttende varme og damp.
For at undgå brandskader på hænder ved indhældning af vand i bakken, bruger vi en fødevare godkendt plast flaske, som kan findes i vores shop.
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.