Citronfromage, 8 personer

Til 8 personer

 

Ingredienser:

14 blade husblas

6 past. æg

200 g rørsukker

1 stang vanilje

5 dl ymer

4 tsk fintrevet citronskal

4 tsk fintrevet limeskal

1 dl friskpresset citronsaft

1 dl friskpresset limesaft

½ L piskefløde 38%

 

Sådan gør du:

Læg husblassen i en skål koldt vand, i mindst 10 min.

Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestangen, til en luftig masse med en håndmixer.

Tilsæt ymer, citron og limeskal til æggemassen.

Pres citron og limesaft.

Pisk fløden til skum.

Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og put det i en gryde. Smelt det under omrøring og tag straks gryden af.

Tilsæt den pressede citron og limesaft til husblasmassen og vend nu blandingen i ymermassen.

Nu vendes flødeskummet forsigtigt i ymermassen. Når du kan ”skrive” på overfladen med massen, er den klar til at blive overhældt til formen.

Fromagen sættes på køl (kan fint laves dagen før brug).

Når fromagen skal ud af formen, sænkes den få sekunder ned i en skål med varmt vand fra hanen. Læg dit fad hen over formens åbning og vend. Så er du klar til at pynte din fromage.

 

Der kan eks. pyntes med revet citronskal, årstidens blomster, mynte eller citrinmelisse.