Citronfromage

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Citronfromage

Til 8 personer

Ingredienser:

  • 14 blade husblas
  • 6 past. æg
  • 200 g rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 5 dl ymer
  • 4 tsk fintrevet citronskal
  • 4 tsk fintrevet limeskal
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl friskpresset limesaft
  • ½ L piskefløde 38%

Sådan gør du:

  • Læg husblassen i en skål koldt vand, i mindst 10 min.
  • Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestangen, til en luftig masse med en håndmixer.
  • Tilsæt ymer, citron og limeskal til æggemassen.
  • Pres citron og limesaft.
  • Pisk fløden til skum.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og put det i en gryde. Smelt det under omrøring og tag straks gryden af.
  • Tilsæt den pressede citron og limesaft til husblasmassen og vend nu blandingen i ymermassen.
  • Nu vendes flødeskummet forsigtigt i ymermassen. Når du kan ”skrive” på overfladen med massen, er den klar til at blive overhældt til formen.
  • Fromagen sættes på køl (kan fint laves dagen før brug).
  • Når fromagen skal ud af formen, sænkes den få sekunder ned i en skål med varmt vand fra hanen. Læg dit fad hen over formens åbning og vend. Så er du klar til at pynte din fromage.
  • Der kan eks. pyntes med revet citronskal, årstidens blomster, mynte eller citrinmelisse.