Ciabatta

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Ciabatta

Ingredienser

  • 805 g Opfrisket flydende hvedesur
  • 850 g Hvedemel TIPO 00
  • 425 g Vand
  • 25 g Salt
  • 105 g Ekstra vand
  • Dejtemperatur: 25°C

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren undtagen salt og ekstra vand
  • Køretid langsomt 8 minutter
  • Køretid hurtigt 6 minutter, salt tilsættes efter 3 min, bagefter det ekstra vand (lidt efter lidt)
  • Liggetid 60 minutter i køkkenet og derefter 16 timer i køleskab i en bakke dækket med folie.
  • Tag evt. dejen ud 1-1½ time før det skal bages, så bliver det bedst.
  • Dejen kommes ud på bordet, hvor der er lidt sigtet rugmel eller groft durummel. Kuvertfold dejen så den passer til din bageplade. Deles i 2-3 brød og sættes direkte på bagepapir.
  • Står ca. 20 minutter inden bagning.
  • Bagning 275° indsætning og bagning ved 240°C. Lidt vand i bunden ved indsætning. Bager til 94°C i centrumstemperatur, ca. 25-30 minutter. Luk gerne dampen ud efter 20 minutter ved at åbne lågen til ovnen ganske lidt i 5 sekunder.

Produkter brugt i denne opskrift