Ciabatta, 3 stk.

Opfrisket flydende hvedesur

805 g

Hvedemel TIPO 00

850 g

Vand

425 g

Salt

25 g

Ekstra vand

105 g

 

Dejtemperatur                      25°C

Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren undtagen salt og ekstra vand

Køretid langsomt                  8 minutter

Køretid hurtigt                      6 minutter, salt tilsættes efter 3 min, bagefter det ekstra vand (lidt efter lidt)

Liggetid                                  60 minutter i køkkenet og derefter 16 timer i køleskab i en bakke dækket med folie.

Tag evt. dejen ud 1-1½ time før det skal bages, så bliver det bedst.

Dejen kommes ud på bordet, hvor der er lidt sigtet rugmel eller groft durummel. Kuvertfold dejen så den passer til din bageplade. Deles i 2-3 brød og sættes direkte på bagepapir.

Står ca. 20 minutter inden bagning.

Bagning                                  275° indsætning og bagning ved 240°C. Lidt vand i bunden ved indsætning. Bager til 94°C i centrumstemperatur, ca. 25-30 minutter. Luk gerne dampen ud efter 20 minutter ved at åbne lågen til ovnen ganske lidt i 5 sekunder.