Ciabatta med Humlemalt

Disse Ciabatta er fyldte med smag og karakter af humlemalt og hvedesur. Perfekte til frokostbordet, panini eller snadwich til skovturen

 

520g Hvedemel

200g Durummel

70g Humlemalt

20g Hvedesur, tørret

10g Olie

20g Salt

15g Gær

500g Vand (25 grader)

 

Ælt alle ingredienser i røremaskinen 8 minutter langsomt og 3-4 minutter ved medium hastighed.

 

Lad dejen hvile i 60 minutter på køkkenbordet.

 

Del dejen i 3, og form dem runde, og lad dem hvile i 20 minutter på bordet. Form derefter Ciabatta som en cigar, rul dejstykkerne i sigtet rugmel eller anden grov mel eks. kamut eller durum. 

 

Sæt dem til hævning i 60-80 minutter afhængig af temperaturen i rummet. Forvarm ovnen til 275 grader.

 

Snit Ciabatta langs midten, ca. 2 cm fra hver ende.

 

Indsæt Ciabatta i ovnen og samp med ca. 1 dl vand i bundet (evt i en aluform der er forvarmet). Skru ovnen ned på 220 grader og bag i ca. 25-30 minutter, eller til 95 grader i centrumstemperatur.