Ciabatta med Humlemalt, 2 stk.

Kategori

,

Udgivet d.

april 9, 2022

Print opskriften

Ciabatta med Humlemalt, 2 stk.

Ciabatta med masser af smag og karaktér til Påskefrokosten. Klarer nemt at smage op i mod hvidløget i lammestegen.

Ingredienser

  • 135g Durum Hvedemel
  • 345g Tipo 00
  • 50g Humlemalt
  • 15g Tørret Hvedesur
  • 10g Rapsolie
  • 15g Salt
  • 5g Instaferm 01 tørgær
  • 335g Vand ca. 20 grader

Fremgangsmåde

Dejtemperatur                      24°C

Alle ingredienser kommes i skålen til mixeren.

Køretid langsomt                  8 minutter

Køretid hurtigt                      4-6 minutter

Liggetid                                  60 minutter

Del dejen i 2, og form dem runde, og lad dem hvile i 20 minutter på bordet.

Form derefter Ciabatta som en cigar, rul dejstykkerne i sigtet rugmel eller andet groft mel eks. kamut eller durum.

Snit dem i det ønskede mønster.

Sæt dem til hævning i 60-70 minutter afhængig af temperaturen i rummet. Forvarm ovnen til 275 grader. Hvis du hæver i oven ved 35 grader, er det ca. 45 minutter.

Indsæt Ciabatta i ovnen og damp med ca. 1 dl vand i bundet (evt i en aluform der er forvarmet). Skru ovnen ned på 220 grader og bag i ca. 25-30 minutter, eller til 95 grader i centrumstemperatur.

Produkter brugt i denne opskrift