Brioche

Udgivet d.

maj 3, 2022

Print opskriften

Brioche

Er der noget bedre end brioche til en kop kaffe om morgenen, eller som konvolut til en saftig cheeseburger.

Her er vores bud på en brioche dej, med et lille tvist

Ingredienser

  • 315g Koldt hvedemel (sæt posen i fryseren dagen før)
  • 1/4 dl ml Grand Marnier
  • 30g Sukker
  • 10g bageenzym
  • 5g Instaferm 02 tørgær, den til søde deje.
  • 7g Salt
  • 3 store æg, kolde
  • 190g Smør

Fremgangsmåde

  • Tilsæt ingredienser, men hold ca. 3/4 af smørret tilbage.
  • Kør dejen 4 min langsomt 7 minutter medium, hvor resten af smørret tilsættes lidt efter lidt
  • Sæt dejen på køl i 2 timer
  • Del dejen i 12 stykker og virk dem op til boller.
  • Hævning på køl
  • Sæt bollerne på en plade med bagepapir og sæt dem på køl i ca. 14 timer.
  • Tag dem ud fra køl og lad dem efterhæve på køkkenbordet, ca. ½-1 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Spray dejen med Brødglans, eller pensl med æg pisket med en lille smule vand
  • Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. Ingen damp.
Brug evt 2 små rugbrødsforme, så bliver de super i formen, og helt bløde i siderne

Hævning samme dag (Hvis du altid gerne vil lave dem samme dag, kan du evt. bruge mel ved stuetemperatur og 5g Instaferm 02 mere, for at få liv i dejen hurtigere.

Produkter brugt i denne opskrift