Brioche, 12 stk.

Er der noget bedre end brioche til en kop kaffe om morgenen, eller som konvolut til en saftig cheeseburger.

 

Her er vores bud på en brioche dej, med et lille tvist

 

315g Koldt hvedemel (sæt posen i fryseren dagen før)

1/4 dl ml Grand Marnier

30g Sukker

20g gær

7g Salt

3 store æg, kolde

190g Smør

 

Dejen skal være så kold som mulig.

Tilsæt ingredienser, men hold ca. 3/4 af smørret tilbage.

Kør dejen

4 min langsomt

7 minutter medium, hvor resten af smørret tilsættes lidt efter lidt

Sæt dejen på køl i 2 timer

Del dejen i 12 stykker og virk dem op til boller.

 

Hævning på køl

Sæt bollerne på en plade med bagepapir og sæt dem på køl i ca. 14 timer. Tag dem ud fra køl og lad dem efterhæve på køkkenbordet, ca. ½-1 timer.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. Ingen damp.

 

Hævning samme dag

(Hvis du altid gerne vil lave dem samme dag, kan du evt bruge mel ved stuetemperatur, for at få liv i dejen hurtigere.

 

Formen er smurt med smeltet smør

Sæt enten bollerne på en plade med god afstand, eller placer dem i en bageform i 2 rækker.

 

Lad dem hæve til ca. 1cm fra kanten, ca. 1½-3timer ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 200 grader

Hvis du bager bollerne fritstående, så giv dem et let tryk med hånden, så de bliver lidt fladere. Så er det nemmer at få plads til en ordentlig bøf :)

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 180 grader. Ingen damp.

Denne størrelse er perfekt til sliders til børnefødselsdagen