Bløddej til lækre boller, brunsviger, kanelsnurrer eller rosinbrød

Udgivet d.

marts 2, 2022

Print opskriften

Bløddej til lækre boller, brunsviger, kanelsnurrer eller rosinbrød

Ingredienser
650g Hvedemel
50g sukker
100g Kærgården eller blød margarine
50g æg ( 1 stk medium)
35g Gær ( 8g hvis du bruger Instaferm 01)
8g Salt
8g Bageenzym
250g Vand

Fremgangsmåde
Kør alle ingredienser sammen ved at ælte 4 minutter langsomt og 6-8 minutter ved medium hastighed.

Rosinboller

  • Bland 75g store rosiner i dejen i det sidste minut, dejen ælter, og sæt dejen på køl.
  • Del dejen i 12-16 boller, og lad dem hæve i ca. 30-45 minutter
  • Rosinbollerne bages ved 220 grader i ca. 20 minutter

Brunsviger:

Opskriften passer i en bradepande, hvor du skal huske at komme et stykke bagepapir bunden. Rør dejen sammen, og lad den hæve ca. 30-45 minutter lidt lunt. Imens kan du røre remoncen

Remonce
250g brun farin
1 stykke daggammel wienerbrød
250g smør
50g mørk sirup
75g kagecreme

Fremgangsmåde – Brunsviger

  • Rør farin og wienerbrød sammen med spartel (Ankrarsum: rullen).
  • Når det er godt blandet, og wienerbrødet er helt smadret, tilsættes sirup og derefter smør. Pas på ikke at få for meget luft i remoncen, så koger den op i ovnen.
  • Til sidst tilsættes kagecremen, der må gerne være klumper af kagecreme til syne i remoncen.
  • Fordel remoncen på dejen i bradepanden i et jævnt lag.
  • Lad dejen hæve yderligere i ca. 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 250,°C og skru ned på 200°C, når brunsvigerne er sat ind.
  • Bag i ca. 20 minutter eller til dejen er ca. 94 grader. Mål evt i kanten, hvor det nok er nemmest.

Kanelsnegle

Fremgangsmåde

  • Rul 750g dej med 250g smør 2×3:
  • Rul dejen ud til en rektangel og smør halvdelen af ovenstående portion remonce på
  • Efterlad en smal stribe i bunden uden remonce.
  • Rul dejen sammen ovenfra, så ser ligger en pølse.
  • Dejen skæres ud i 2cm brede snegle.
  • Sæt hver snegl op en plade og sørg for at vende snippen ind under sneglen
  • Lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 45 minutter
  • Bag dine kanelsnegle ved 210 grader i ca. 20 minutter