Blanding til Ølandsrugbrød

Udgivet d.

oktober 30, 2022

Print opskriften

Blanding til Ølandsrugbrød

Den helt nemme måde at bage dit eget rugbrød på. Børnene får også succes med bagningen med denne blanding.

Ingredienser

  • 1 pose Ølandsrugbrød
  • 770ml vand, ca. 35 grader varmt
  • 5g tørgær

Fremgangsmåde

  • Æltetid: 15 minutter ved laveste hastighed, brug en spartel og ikke dejkrogen. Har du en Ankarsrum, så brug dejkrogen.
  • Det anbefales at skrabe sider og bunden op for at være sikker på, at alt bliver blandet godt.
  • Liggetid: 30-60 minutter
  • Dejen æltes sammen 1 minut og deles i 2 olierede rugbrødsforme på 1,5 liter eller 1 på 3 liter
  • Drysses med sigtet rugmel og prikkes med pigrulle eller gaffel
  • Hæver: Ca. 50 minutter til formens kant. Varm ovnen op til 250 grader.
  • Afbagning: Ca. 60 minutter ved 200 grader, dampes gerne i starten (til en kernetemperatur på 95⁰C )

Produkter brugt i denne opskrift