Denne opskrift giver dig 7 lækre baguettes. Ønsker du at lave færre, kan du skære ned på indholdet af ingredienser.
Gæren udrøres i vandet, og melet røres i. Rør dejen godt igennem med eks. en grydeske. Stilles lunt og overdækket i 16-18 timer.
Alle ingredienser undtagen salt kommes i røremaskinen, og æltes 6 minutter langsomt og 3 minutter ved mellem hastighed. Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter. Ved at tilsætte saltet til sidst får du nemmere et karakteristisk flutes.
Lad dejen hæve i en oliesmurt skål i 2 timer og del derefter dejen i 7 stykker, som strammes op på bordet (foldes).
Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time. Imens startes grillkullene så grillen kan være varm efter 1 time. Varm pizzastenen op sammen med grillen.
Skær baguettes med en skarp kniv, ca. 4-5 rids på tværs inden de sættes på den varme pizzasten.
Bages i ca. 14-16 minutter.
Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time i dejklæde. Varm ovnen til max temp. Evt. med en bradepande i bunden af ovnen.
Når dejen sættes i ovnen sættes temperaturen til 250°C og bager i 14-16 minutter. Den varme bradepande i bunden kan bruges til at komme ¼ dl vand i, så brødene dampes i starten.
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.