Baguettes med fordej

Kategori

,

Udgivet d.

februar 11, 2022

Print opskriften

Baguettes med fordej

Denne opskrift giver dig 7 lækre baguettes. Ønsker du at lave færre, kan du skære ned på indholdet af ingredienser.

Dagen før tilberedes en grunddej:

  • 500 g Hvedemel
  • 500 ml Vand (30-35°C)
  • 2 g Gær

Gæren udrøres i vandet, og melet røres i. Rør dejen godt igennem med eks. en grydeske. Stilles lunt og overdækket i 16-18 timer.

Grunddejen fra dagen før tilsættes:

  • 900 g Hvedemel
  • 100 g rugsigtemel
  • 600 g Vand (ca. 15°C)
  • 80 g lys brødmalt (kan udelades)
  • 40 g salt
  • 5 g gær

Fremgangsmåde

Alle ingredienser undtagen salt kommes i røremaskinen, og æltes 6 minutter langsomt og 3 minutter ved mellem hastighed. Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter. Ved at tilsætte saltet til sidst får du nemmere et karakteristisk flutes.

Lad dejen hæve i en oliesmurt skål i 2 timer og del derefter dejen i 7 stykker, som strammes op på bordet (foldes).

Bagning i grill:

Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time. Imens startes grillkullene så grillen kan være varm efter 1 time. Varm pizzastenen op sammen med grillen.

Skær baguettes med en skarp kniv, ca. 4-5 rids på tværs inden de sættes på den varme pizzasten.

Bages i ca. 14-16 minutter.

Bagning i ovn

Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time i dejklæde. Varm ovnen til max temp. Evt. med en bradepande i bunden af ovnen.

Når dejen sættes i ovnen sættes temperaturen til 250°C og bager i 14-16 minutter. Den varme bradepande i bunden kan bruges til at komme ¼ dl vand i, så brødene dampes i starten.