Baguettes med fordej

Dagen før tilberedes en grunddej:

500 g                Hvedemel

500 ml             Vand (30-35°C)

2 g                    Gær

Gæren udrøres i vandet, og melet røres i. Rør dejen godt igennem med eks. en grydeske.

Stilles lunt og overdækket i 16-18 timer.

 

Grunddejen fra dagen før tilsættes:

 

900 g                Hvedemel

100 g                rugsigtemel

600 g                Vand (ca. 15°C)

80 g                  lys brødmalt (kan udelades)

40 g                  salt

5 g                    gær

 

Alle ingredienser undtagen salt kommes i røremaskinen, og æltes 6 minutter langsomt og 3 minutter ved mellem hastighed. Tilsæt salt og ælt yderligere 3 minutter. Ved at tilsætte saltet til sidst får du nemmere et karakteristisk flutes.

Lad dejen hæve i en oliesmurt skål i 2 timer og del derefter dejen i 7 stykker, som strammes op på bordet (foldes).

 

Bagning i grill:

Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time. Imens startes grillkullene så grillen kan være varm efter 1 time. Varm pizzastenen op sammen med grillen.

Skær baguettes med en skarp kniv, ca. 4-5 rids på tværs inden de sættes på den varme pizzasten.

Bages i ca. 14-16 minutter.

 

Bagning i ovn

Form dejen til baguettes og lad dem hæve ca. 1 time i dejklæde. Varm ovnen til max temp. Evt. med en bradepande i bunden af ovnen.

Når dejen sættes i ovnen sættes temperaturen til 250°C og bager i 14-16 minutter. Den varme bradepande i bunden kan bruges til at komme ¼ dl vand i, så brødene dampes i starten.