Bagetemperatur

Fuld gas ved indsætning

 

Dejen har brug for intens varme i starten for at udvikle sig i ovnen, lad derfor ovnen forvarme på max, og skru så derefter ned på bagetemperaturen når du sætter brødet ind. Bag gerne med en bage-sten eller -stål så bliver varmen i ovnen når du åbner for at sætte brødet ind.

 

Vi anbefaler at opvarme ovnen til 275 grader, og så skrue ned på:

 

220°C for småt brød som eks boller

230°C for stort hvedebrød

200°C grader til rugbrød

 

Damp gerne i starten af bagetiden med eks. ½-1 dl vand i bunden af ovnen. Det gavner den intense varme som giver en god volumen på brødet, og en super lækker spræd skorpe.

Lig evt en aluform i bunden af ovnen for at beskyttet ovnbunden.

 

Bager du sødt brød som eks. wienerbrød og brunsvigere, så er det ikke nødvendigt med så høje temperaturer. Der kan du blot forvarme ovnen til bagetemperaturen som angivet i opskriften

 

Hvornår er brødet bagt

Når brødets temperatur i midten er  94-96°C er brødet bagt. Rugbrød må gerne være lidt højere 96-98°C i midten.