Dejen har brug for intens varme i starten for at udvikle sig i ovnen, lad derfor ovnen forvarme på max, og skru så derefter ned på bagetemperaturen når du sætter brødet ind. Bag gerne med en bage-sten eller -stål så bliver varmen i ovnen når du åbner for at sætte brødet ind.
Vi anbefaler at opvarme ovnen til 275 grader, og så skrue ned på:
Damp gerne i starten af bagetiden med eks. ½-1 dl vand i bunden af ovnen. Det gavner den intense varme som giver en god volumen på brødet, og en super lækker spræd skorpe.
Lig evt en aluform i bunden af ovnen for at beskyttet ovnbunden.
Bager du sødt brød som eks. wienerbrød og brunsvigere, så er det ikke nødvendigt med så høje temperaturer. Der kan du blot forvarme ovnen til bagetemperaturen som angivet i opskriften
Når brødets temperatur i midten er 94-96°C er brødet bagt. Rugbrød må gerne være lidt højere 96-98°C i midten.
Velkommen til Bag&Co's webshop. Ta' en rundtur og bliv inspireret af vores opskrifter, find de bedste kvalitetsprodukter eller dyk ned i vores sortiment af godt bagegrej. Du kan også besøge vores lille butik på:
Åben på torsdage kl.17.30-20.00
© Johnsen Graphic Solutions A/S. All rights reserved.