Rundstykker

Hvem kan ikke li et friskbagt rundstykke eller en håndværker. Denne opskrift er klassisk med rugsigtemel for, at opnå en helt blød og lækker krummestruktur og helt runde med flot opbagning. Byt evt bageenzymet ud med frostenzym, og opbevar dem på frost i 3-4 uger. Når du skal bages, tager du dem ud og sætter dem på plade, lader dem tø op og hæves (ca. 1½-2 time), og bag dem som normalt.

 

420g Samsø Hvedemel

75g Samsø Rugsigtemel

10g Bag&Co Bageenzym

10g Tørhvedesurdej

20g Gær (5g Instaferm 01)

5g salt

300g Vand (20 grader)

 

Ælt alle ingredienser i 6 minutter langsomt og 4-6 minutter ved medium hastighed, til dejen er helt glat.

 

Lad dejen ligge 30 minutter for, at udvikle sig.

 

Afvej dejen i 80g stykker, eller del dejen i 10. Hver dejstykke virkes op til rundstykker (gøres runde)

 

Fugt dem på en klæde og pres dem ned i birkes, så det hænger godt fast. Sættes på plade (hvis du har en netplade sættes de direkte på pladen, hvis du vil fryse dem, er det her du sætter dem i fryseren, inden de hæver) og hæver lunt i 30-35 minutter.

 

Inden hævning

 

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

 

Sæt rundstykkerne i ovnen og damp med ca. 1dl vand i bunden af ovnen (evt i en aluform for at beskytteovnen). 

 

Skru ovnen ned på 230 grader og bag i 20-25 minutter.