Franskbrød

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Franskbrød

Ingredienser

  • 400 g Hvedemel
  • 20 g Blødt smør eller margarine
  • 20 g gær (5g tørgær)
  • 240 g vand (20 grader)
  • 10 g hvedetørsurdej
  • 8 g salt
  • 8 g sukker

Fremgangsmåde

  • Æltes 4 minutter langsomt og 6 minutter ved medium hastighed.
  • Hviler 20 minutter på køkkenbordet.
  • Virkes op og hviler 5 minutter
  • Slås op til franskbrød og kommes enten i form eller fritstående på bagepladen.
  • Hvis du gerne vil lave birkesfranskbrød, så tril dejen på et fugtigt klæde før det trilles i birkes, så hænger de bedre fast.
  • Hæver 35 minutter evt i en 36 grader varm oven på over/under varme
  • Forvarm ovnen til 275 grader, sæt brødet ind, damp med ca. 1dl vand og skru ne dpå 220 grader. Bages i 25 minutter.

Produkter brugt i denne opskrift