Bagetips

At kunne bage rugbrød


Kategori

Skrevet af

Bag&Co

Udgivet d.

maj 1, 2022


Der er flere veje til at bage lækkert rugbrød

Den nemme:

Tørrede surdeje er som navnet antyder en helt almindelig surdej som er blevet tørret, så den kan holde sig længe. Du får de sammen egenskaber af den tørrede surdej som en flydende, dog vil visse smagsnoter gå tabt under tørreprocessen.

Vores tørsurdeje kan tilsættes enhver dej, ca. 50-60g pr kg rugmel pr kg mel. Bager du rugbrød udelukkende på rugmel, er det vigtig at få syrnet dit rugmel korrekt, det kan denne rugsur, se evt vores opskrifter for inspiration.

En tørret rugsursurdej giver:

  • Doseres 60-50g pr kg mel.
  • Giver rigtig god syrning af rugmelet
  • Giver en forfinet smag og aroma, lang friskholdning og høj vandbinding
  • God skærefast krumme
  • Den helt rigtige rugbrødssmag

Rigtig god bagning

Find flere bagetips